Her møder Mary det norske kongehus

Kronprinsesse Mary skal stå i spidsen for et dansk erhvervsfremstød i Norge, hvor der også er tid til en middag med den norske dronning og landets kronprinspar

Udgivet Opdateret

Kronprinsesse Mary drager den 10. juni til Norge, hvor hun skal stå i spidsen for et dansk erhvervsfremstød hos vores nordiske naboer.

Her skal hun sammen med erhvervsminister Simon Kollerup styrke de handelsmæssige og kulturelle relationer mellem Danmark og Norge.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Åbner nationalmuseum

Kronprinsesse Mary får også mulighed for at hilse på sine norske kolleger.

Sammen med dronning Sonja og det norske kronprinspar, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit, skal hun deltage i en officiel middag for at markere åbningen af Det Nye Nationalmuseum i Oslo.

I den deltager også den norske statsminister, Jonas Gahr Støre.

Kronprinsesse Mary skal spise middag med det norske kronprinspar, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit (yderst til højre, red.), under sit besøg i Norge. (Arkivfoto).
Kronprinsesse Mary skal spise middag med det norske kronprinspar, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit (yderst til højre, red.), under sit besøg i Norge. (Arkivfoto).

Til mærkesag

Åbningen af Det Nye Nationalmuseum i Oslo er ikke den eneste, som kronprinsesse Mary skal være en del af.

Hun skal også åbne to erhvervskonferencer om henholdsvis fremtidens bæredygtige og klimasikre byer og om fremtidens robuste sundhedsvæsen.

Især sidstnævnte er blandt kronprinsessens mærkesager.

Den 30. maj lagde hun grundstenen til Rigshospitalets nye børnehospital, Mary Elizabeths Hospital - Riget for børn, unge og gravide.

Kronprinsesse Mary

Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary. 

Mary Elizabeth, kronprinsesse af Danmark, grevinde af Monpezat - født Mary Elizabeth Donaldson 5. februar 1972 i Hobart, Tasmanien, Australien er i sin egenskab af sit ægteskab med Kronprins Frederik Danmarks kronprinsesse og forventes således at blive landets næste dronning. Kronprinsesse Mary er ridder af Elefantordenen.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS