Går amok over Frederiks bog

Danskerne er vilde med den - så vilde, at 'Kongeord' har lagt sig solidt på listen over de bedst sælgende bøger de seneste 10 år

Udgivet Opdateret

Det tog hurtigt fart, da kong Frederik ud af det blå udgav bogen "Kongeord" tilbage i januar i forbindelse med tronskiftet.

Allerede på udgivelsesdagen blev den revet ned af boghylderne.

Og med godt to måneder på markedet har bogen lagt sig som en af de bedst sælgende bøger det seneste årti.

Det viser tal fra Danmarks største onlineboghandler, Saxo, og nethandlen Gucca.dk.

Hos Saxo er "Kongeord" den bedst sælgende inden for kategorien "biografi & erindringer" de seneste ti år, mens det er den bedst sælgende bog overhovedet de seneste fem år.

Det fortæller Lærke Jürs, der er presseansvarlig hos Saxo.

- Det er en bog, som har sat rekorder lige fra starten. Den slog rekorden for bedst sælgende bog nogensinde på udgivelsesdagen hos Saxo, og interessen er der stadig, siger hun.

Mest solgte i dette årti

Hos Gucca.dk, som det seneste år har solgt 400.000 bøger, er kongens bog den mest solgte bog det seneste årti.

For direktør for Gucca.dk, Chris Vandborg, var det en overraskelse, da bogen blev udgivet lige efter kroningen af Kong Frederik.

- Der var naturligt nok virkelig tryk på salget til at starte med.

- Siden da har den bare fortsat et virkelig godt og stabilt salg, og derfor kan vi nu konstatere i salgstallene, at "Kongeord" faktisk med længder er den mest solgte bog hos Gucca.dk det seneste årti, siger han.

På Gucca.dk's top-10 har "Kongeord" overhalet mange livsstils- og kogebøger, som er de primære bestsellere hos onlinebutikken. Direktøren mener også, at bogen "stikker ud".

- Men det er en historisk bog, som handler om noget helt centralt i danmarkshistorien, som i den grad har danskernes interesse, kan vi se, siger Chris Vandborg.

Det er Jens Andersen, der har skrevet bogen "Kongeord". Forfatteren har tidligere portrætteret en yngre udgave af Frederik i biografien "Under bjælken". Den udkom i 2017.

Fjerdeplads hos Saxo

Hos Saxo indtager "Kongeord" en fjerdeplads over de bedst sælgende bøger samlet set de sidste ti år.

- Vi har jo ikke set noget lignende inden for de sidste mange år, kan vi roligt sige, siger Lærke Jürs.

Kong Frederiks bog ligger efter blandt andet Morten Münsters "Jytte fra marketing er desværre gået for i dag" og Helle Joofs "Papmaché-reglen", der ligger nummer et og to. De har begge været solgt i flere år.

- Det siger noget om, hvad vi er oppe imod, når en bog, der kun har været ude i to måneder, kan ramme de samme lister, siger Lærke Jürs.

I "Kongeord" deler kong Frederik med egne ord sine tanker og overvejelser om kongegerningen.

Bogen er skrevet af forfatter Jens Andersen. Han har tidligere portrætteret en yngre udgave af Frederik i biografien "Under bjælken". Den udkom i 2017.

Powered by Labrador CMS