Will Smith nægtede at skride

Akademiet bad Will Smith om at gå, efter at han havde slået Chris Rock, men den 53-årige Oscar-vinder nægtede

Udgivet Opdateret

Da skuespilleren Will Smith gik på scenen for at tildele komikeren Chris Rock en lussing for hans vittighed om Smiths kone Jadas manglende hårpragt, kom arrangørerne af Oscar-uddelingen med en klar opfordring til Smith: Det er tid til at gå hjem.

Men det nægtede den 53-årige skuespiller.

Det oplyser Oscar-akademiet ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Tingene udviklede sig på en måde, vi slet ikke kunne have forestillet os, skriver akademiet i en pressemeddelelse.

- Vi anerkender også, at vi kunne have håndteret hændelsen på anderledes vis.

Joke udløste slag

Chris Rock stod for en del af underholdningen til årets Oscar-uddeling, og inden uddelingen af prisen for Bedste Dokumentar, fyrede han en vittighed af om Will Smiths kone Jada Smiths kronragede hoved.

Hun lider af hudsygdommen alopecia areata, der også kaldes pletskaldethed.

I starten kunne Will Smith ses grine af vittigheden, men ved nærmere eftertanke blev den dog alligevel for meget for skuespilleren, der gik på scenen og slog Chris Rock for åben skærm.

Skuespilleren Will Smith (til højre i billedet, red.) tildelte komikeren Chris Rock en lussing til årets Oscar-uddeling.
Skuespilleren Will Smith (til højre i billedet, red.) tildelte komikeren Chris Rock en lussing til årets Oscar-uddeling.

Gav reprimande 

Efterfølgende kunne han ses udveksle hårde ord med komikeren:

- Hold min hustrus navn ude af din fucking mund, råbte han flere gange til Chris Rock.

Han undskyldte efterfølgende til Oscar-akademiet for sin opførsel, og dagen efter undskyldte han også til Chris Rock på det sociale medie Instagram.

- Vold i alle dens former er giftig og destruktiv. Min opførsel under gårsdagens (natten til mandag dansk tid, red.) Academy Awards var uacceptabel og utilgivelig, skrev Will Smith.

Lagde sig fladt ned

- Jeg vil gerne offentligt undskylde til dig, Chris. Jeg gik over stregen, og jeg tog fejl. Jeg er flov, og min opførsel viser ikke den mand, jeg gerne vil være, lød det videre.

Oscar-akademiet oplyser desuden, at ledelsen har igangsat en disciplinærsag mod Will Smith for lussingen.

Konsekvensen for lussingen kan blive midlertidig eller permanent udelukkelse fra Oscar-akademiet eller andre sanktioner.

SÅDAN GIK DET DE DANSKE NOMINEREDE

Der var mulighed for flere danske statuetter ved årets oscaruddeling, der blev afholdt i Dolby Theatre i Hollywood.

Herunder kan du se, hvordan det gik danskerne.

* Kortfilmen "On My Mind" af Martin Strange-Hansen tabte til "The Long Goodbye" i kategorien Bedste Kortfilm. Martin Strange-Hansen har dog allerede en Oscar derhjemme - den fik han i 2003 for "Der er en yndig mand".

* Fotografen Dan Laustsen var nomineret i kategorien Bedste Fotografering, men måtte se sig slået af Greig Fraser, der har filmet "Dune". For fire år siden var Dan Laustsen nomineret for "The Shape of Water", men der vandt han heller ikke.

* Den danske dokumentar "Flugt" var nomineret til tre priser. I kategorien Bedste Animationsfilm blev den slået af Disneys "Encanto", og i kategorien Bedste Internationale Film var det japanske "Drive My Car", der vandt. I kategorien Bedste Dokumentar vandt "Summer Of Soul (Or, When The Revolution Could Not Be Televised)".

* Der var også mulighed for en anelse dansk hæder, hvis norske Joachim Trier, der er født i Danmark og har gået på filmskole i Danmark, havde vundet sine to kategorier med "Verdens værste menneske". Men også han måtte se sig slået - i Bedste Internationale Film af "Drive My Car" og i Bedste Originale Manuskript af "Belfast".

Kilde: Oscarakademiet
Powered by Labrador CMS