Birgitte Hjort lander stor værtstjans

Skuespillerinden Birgitte Hjort er aftenens vært, når Nordisk Film Fonden hædrer filmbranchens største talenter ved uddelingen af Isbjørnen

Birgitte Hjort er især kendt fra den danske seriesucces 'Borgen' og for sine internationale roller i filmen 'Pitch Perfect' og fantasysuccesen 'Game of Thrones'. (Arkivfoto).
Birgitte Hjort er især kendt fra den danske seriesucces "Borgen" og for sine internationale roller i filmen "Pitch Perfect" og fantasysuccesen "Game of Thrones". (Arkivfoto).
Udgivet Opdateret

Tre af de største talenter inden for den danske filmbranche bliver hædret til november ved uddelingen af Isbjørnen.

Showets vært bliver skuespillerinden Birgitte Hjort. Det skriver Nordisk Film Fonden, som står bag prisuddelingen, i en pressemeddelelse.

Til Isbjørnen uddeles der tre priser.

Ove Sprogøe Prisen gives til en skuespiller, som har leveret en usædvanlig præstation på teatret eller på film det forgangne år, lyder det.

I fodspor på stjerner

Sidste år modtog Mille Dinesen prisen og de dertilhørende 50.000 kroner.

Dermed fulgte den 47-årige skuespillerinde, som især er kendt for sin titelrolle i komediedramaserien "Rita", i fodsporene af danske Hollywood-stjerner som Nikolaj Coster-Waldau og Pilou Asbæk.

Den anden hædersbevisning, som uddeles til Isbjørnen, er Nordisk Film Prisen. Det er en talentpris, som hylder unge talenter inden for filmens verden.

Sidste års modtager var den kun 33-årige instruktør Malou Reymann, som fik flotte roser med for sin spillefilmsdebut, "En helt almindelig familie".

Aftenens sidste pris er Erik Ballings Rejselegat på 75.000 kroner. Det tildeles en person, som har skabt et værk, som i særlig grad har vakt publikums opmærksomhed og interesse, lyder det. Sidste års modtager var filmfotografen Louise McLaughlin.

Noget helt særligt

- Det er noget særligt, når vi afholder Isbjørnen. Det repræsenterer den arv, vi er bygget på, og som vi hvert år bygger videre, når vi hylder dansk films største talenter. For uden talenter ingen dansk filmbranche, siger Allan Mathson Hansen, der er administrerende direktør i Nordisk Film, i en pressemeddelelse.

- Det er især glædeligt at fejre talenterne, nu hvor biograferne igen er åbne, og folk strømmer ind for at se alle de mange nye danske film.

Isbjørnen 2021 afholdes i Nordisk Films studier i Valby den 11. november.

Birgitte Hjort Sørensen

Birgitte Hjort Sørensen blev født i Birkerød den 16. januar 1982. Begge hendes forældre er læger, og hun har to søskende.

Hun har tidligere dannet par med Christian Tafdrup. Hun er i et forhold med tv-forfatter og producent Kristian Ladegaard Pedersen, og sammen har de en datter.

Birgitte Hjort Sørensen har haft mindre roller i bl.a. Ørnen og Kandidaten. Hun er endvidere kendt i musicalverdenen, hvor hun i 2007 havde rollen som Roxie Hart i musicalen Chicago på Det Ny Teater – en rolle hun også overtog fra den 25. februar 2008 i opsætningen af samme musical på Cambridge Theatre i London.

Blandt andet er kendt fra tv-serien Borgen (2010), hvor hun spillede tv-journalisten Katrine Fønsmark. Hun spillede hovedrollen i Bille Augusts film Marie Krøyer fra 2012.

Birgitte Hjort Sørensen var i 2017 desuden vært på DR1-underholdningsshowet Flashback. I 2018 medvirkede hun i den dansk-svenske thrillerserie Greyzone.

Kilde: Wikipedia
Powered by Labrador CMS