Han er den nye Erik Clausen

Morten Hemmingsen spiller Erik Clausens karakter Arnold i "Midt om natten", men skuespilleren har ingen intentioner om at fylde Clausens sko ud

Morten Hemmingsen spiller Arnold i 'Midt om natten'-musical.
Morten Hemmingsen spiller Arnold i "Midt om natten"-musical.
Udgivet Opdateret

Skuespilleren Morten Hemmingsen spiller med i musicalopsætningen af "Midt om natten", men privat nyder han selv at tage kontrollen i sin musik.

Mange seere kender ham som den karismatiske karakter Morten i "Badehotellet", men det er langtfra det eneste sted, skuespiller Morten Hemmingsen folder talenterne ud.

Han har lavet masser af teater, tv og film, og nu er han aktuel i musicalopsætningen af klassikeren "Midt om natten".

Ikke den nye Erik Clausen

Morten Hemmingsen skal spille den hurtigsnakkende københavner Arnold, som i originalfilmen blev udødeliggjort af Erik Clausen. Men selv om det er en stor skuespiller at følge i hælene på, er Morten Hemmingsen ikke så bekymret.

- Filmen og den måde, Erik Clausen og Kim Larsen spillede hovedrollerne, fylder meget i folks bevidsthed. Men jeg synes ikke, det er min opgave at fylde Erik Clausens sko ud. Nu er det jo mange år senere, så vi giver også fortællingen en nutidig pensel, siger Morten Hemmingsen og fortsætter:

- Vi er ikke ude i at efterligne filmen eller karaktererne en til en. Vi har valgt at lægge nogle lag på i forhold til filmen, og det synes jeg, klæder historien. Teatret byder også på nogle andre virkemidler, og det er godt at benytte sig af, siger Morten Hemmingsen

Bestemmer fra start til slut

Fælles for de mange projekter på scenen og foran kameraet er, at han bare er en lille malingklat, der er med til at danne det større billede.

- I teater, film og tv er der nogle andre, der bestemmer alt muligt hele tiden. Der handler det om at udfylde min funktion i det, siger 40-årige Morten Hemmingsen.

Derfor kan han også have behov for selv at gribe dirigentstokken i andre arenaer af sit liv.

- Jeg har altid haft musikken som en sidebeskæftigelse, som har kørt parallelt med mit professionelle liv. For det er mit helt eget projekt. Der bestemmer jeg selv fra start til slut, hvordan det skal lyde, og hvad skal der stå i teksten, forklarer han.

Ud over at synge spiller han både guitar, bas, klaver og klarinet. Og musikken kommer primært til udtryk i hans band "Hjertekur".

Men selv om det er her, han finder sit frirum og lader op, er det ikke altid, der er plads i programmet.

- Nogle gange er der bare ikke flere kreative kræfter tilbage. Hvis det har krævet meget af mig på arbejde, så går jeg ikke lige hjem og skriver en sang, siger han.

"En ren banegård"

Det er nu heller ikke, fordi Morten Hemmingsen mangler ting at se til på hjemmefronten.

Han beskriver hjemmet som "en ren banegård". For sammen med skuespiller og manuskriptforfatter Gaia Rosberg har han to teenagedrenge, der fylder huset med kammerater og en summen af forskellige fritidsaktiviteter.

- Det giver et lidt andet hverdagsliv. Men det er også nemmere at planlægge for eksempel at tage på turné. De er mere selvkørende, så der er kommet mere frihed, i takt med at de er blevet større, siger han.

Har ikke levet backstagelivet

Men selv om begge forældre er i skuespilfaget og faktisk mødte hinanden tilbage på Skuespilskolen, så er det ikke smittet af på drengene.

- De er mere interesserede i musik og design og den slags. Måske har man bare ikke lyst til at lave det samme som sine forældre. Men de prøver stadig en masse ting af, og det er fedt at se, hvad de falder over, siger han og fortsætter:

- De har ikke levet et liv backstage og siddet og ventet i garderoben. Men de vil nok opdage hen ad vejen, om det er noget for dem. Jeg har holdt meget fast i at lade dem være børn og ikke lade dem være rullet ind i det, jeg laver - som der nogle gange er meget eksponering omkring. De skal bare have lov at vokse op.

'Midt om natten'-musicalen har været på turne men er nu vendt tilbage til Tivoli.
"Midt om natten"-musicalen har været på turne men er nu vendt tilbage til Tivoli.
Powered by Labrador CMS