Tacklet til døde: Ung kendt rugbyspiller dør efter kamp

Den 28-årige rugbyspiller Grant Cook er død, efter at have fået et hovedtrauma på banen under en kamp.

Udgivet Opdateret

Den unge rugbyspiller Grant Cook døde på hospitalet i søndags, efter han faldt om på banen som et resultat af en voldelig tackling. Den unge australske sportudøver led under kampen et hovedtrauma, der til sidst kostede ham livet. Det skriver det australske medie Sydney Morning Herald.

Hans knuste kone Colleen husker sin mand som en dedikeret familiefar der har efterladt et “stort hul i hendes hjerte”. Politiet siger, at de blev tilkaldt til rugbybanen omkring klokken kvart over tre søndag eftermiddag, hvor Cook var blevet fatalt skadet lige inden halvlegen.

– Politiet har fået at vide, at han faldt om kort efter, han blev tacklet under kampen, siger politiet.

Poltiet forsøgte at genoplive Cook inden paramedicinerne kom. Herefter blev han fløjet til hospitalet i kritisk tilstand, hvor han natten til mandag døde af sine skader.

Sønderknust familie

Hele familien er i dyb sorg, og i en lang besked ærer Colleen sin mand på Facebook.

– Min fantastiske mand Grant er nu en engel, der passer på os. Han har efterladt et stort hul i mit hjerte, og hele familien kan stadig ikke forstå tragedien, skriver Colleen på Facebook.

Trods håbet, skriver Colleen også, at hun allerede kendte udfaldet, da hun kom ind på hospitalet. Selvom hun gik rundt i fornægtelse, vidste hun inderst inde godt, hvad der ville blive Grant’s tragiske skæbne.

– Jeg er nu langsomt ved at acceptere, at jeg ikke kan have ham hos mig for evigt. At forlade hospitalet var en af sværeste ting, jeg nogensinde har gjort. Vi elskede ham så meget, og han elskede os. Det er hvad, der gør mest ondt. At han ikke bliver gammel sammen med mig og ikke vil se vores børn vokse op.

Trods den tunge sorg takker Colleen alle, der har vist deres omsorg og sendt deres tanker, specielt Grant’s far, der har hjulpet hende igennem de svære timer.

– Til alle der sendt deres tanker og beskeder, fra bunden af mit hjerte tak! Jeg er usikker på, hvordan vi vil komme videre. Men det vil ske en dag af gangen. Jeg er utrolig stolt af Grant. Han hjalp så mange, han elskede betingelsesløst, han tilgav andre og lærte mig det samme. Han lærte mig så mange ting, og han hjalp mig på mine værste dage.

“Det er en trøst, at jeg vil se ham i vores børn”

Colleen finder dog trøst i sine to børn, der minder hende om sin mand.

– Han havde de mest fantastiske blå øjne, som begge vores børn er blevet velsignet med. Det er en trøst, at jeg vil se ham i vores børn dagligt. Mine bekymringer ville altid forsvinde i hans nærvær, hans smukke smil og hans søde ord om at alt nok skulle gå.

– Hvil i fred Grant Geoffrey Cook. Du opnåede så meget i en ung alder af 28. Gud må have haft sine grund til at tage dig fra os, men det hjælper ikke min sorg. Du døde i gang med noget, du elskede så lidenskabeligt, og det er vel sådan jeg bliver nødt til at se på det. Jeg har altid sagt, at jeg vil elske dig for evigt. Det ved du, jeg vil.

Cook’s rugbyhold siger, at deres tanker er med alle, der havde fornøjelsen af at kende Cookie, som var Cook’s kælenavn. Holdet de spillede mod under kampen, sender også deres “kondolencer, bønner og tanker” til familien og klubben. Formanden for rugbyligaen Brian Rix, der kendte Cook’s familie godt, siger, at hændelsen har chokeret den lokale rugbyliga.

– Det var en helt almindelig kamp, som er endt i tragedie, siger han.

Powered by Labrador CMS