Fra pigtrådsmusik til caféejer

Jørgen Krabbenhøft var forsanger i 60'er bandet The Hitmakers. Han har optrådt med både The Beatles og Rolling Stones. 20. april fylder han 80

Jørgen Krabbenhøft var forsanger i bandet The Hitmakers, der i 1966 blev kåret som Danmarks mest populære pop-band. Onsdag den 20. april fylder han 80 år.
Udgivet Opdateret

Som forsanger for pigtrådsgruppen The Hitmakers tog han i tresserne Beatles-strømningerne til Danmark og gjorde bandet til et af tidens mest populære.

Onsdag den 20. april fylder Jørgen Krabbenhøft 80 år.

Indtil for nylig spillede han stadig musik i et mandskor kaldet Gadedrengene af Lillejuleaften, hvor han sang igennem 23 år, indtil corona satte en stopper for det.

- Jeg var utrolig glad for at synge i det kor. Det var virkelig hyggeligt, og det var dejlige mennesker, siger han.

Spillede med de største

Da pigtrådsorkesteret i midten af tresserne toppede i popularitet, spillede det både inden- og udenfor landets grænser - og med nogle af tidens største navne.

Særligt kendt er orkesterets optræden som opvarmningsband for The Beatles, da de i 1964 gæstede København.

Lige så stor en oplevelse var det dog for Jørgen Krabbenhøft, da bandet i 1965 spillede med The Rolling Stones to gange i Sverige.

Åbnede ballet i Finland

Pigtrådsstrømningerne nåede også til Finland, hvor The Hitmakers optrådte mange gange og opholdt sig i flere måneder ad gangen.

Her var der endnu ingen finske bands, der optrådte med genren.

- Vi kom derop i januar 1964, og der havde man hørt om Beatles og hele den genre. Men der var ikke nogen finske grupper, der spillede det. De spillede mere tango, siger Jørgen Krabbenhøft.

Havde en pris

Han husker perioden som virkelig sjov, selv om populariteten havde en pris.

- Nogle gange var det mindre sjovt, når man blev vækket klokken 09 om morgenen på hotellet, fordi der stod tyve skoleelever og skulle have en autograf, siger han.

The Hitmakers blev opløst i 1968, og i tiden efter var Krabbenhøft tjener på forskellige restauranter og caféer, hvor han tidligere havde optrådt med bandet.

Fra musik til caféejer

Det varede indtil 1980, hvor han sammen med sin kone, Anita Krabbenhøft, købte Café Lindevang på Frederiksberg, hvor han blev tjener.

De drev stedet i 27 år, indtil de gik på pension i 2007.

De 80 år bliver fejret med den nærmeste familie, der, udover Anita, inkluderer to børn og tre børnebørn.

Powered by Labrador CMS